CABWIM Wildlife research and consultancy
Menu

Over CABWIM 

CABWIM is gestart door Diederik van Liere. In de loop van de jaren is ook de biologe dr Nynke Osinga nauw betrokken geraakt bij het werk van CABWIM. Dat is mede in verband met de coalitie in het Institute for Coexistence with Wildlife (ICWildlife).  Nynke representeert CABWIM en ICWildlife en haar eigen organisatie Blue & Green Consultancy en stichting Rugvin met name op het gebied van roeken, wolven en zeezoogdieren.

 

Diederik van Liere is bioloog, statistisch analist en in ethiek en techniek geïnteresseerd. Hij promoveerde in de ethologie/ gedragsbiologie gericht op dierenwelzijn. Hij zag dat bij populatiebiologen nauwelijks oog was voor de vraag hoe de verschillen tussen dieren binnen een soort tot stand komen. Kennis daarover is heel belangrijk om keuzes en mogelijke problemen erdoor te begrijpen. Zeker bij in het wild levende dieren. Hoe hard nodig ook, universiteiten hadden geen interesse voor bundeling van expertises in dit toegepaste veld. Daarom startte hij in 2001 voor zichzelf met CABWIM. Een advies en onderzoeksbureau. Zijn drijfveer is het vinden van niet-letale oplossingen door het bijsturen van keuzes bij dieren die problemen veroorzaken. 

Diederik is ook oprichter van het Institute for Coexistence with Wildlife. Dit instituut levert voor verschillende projecten (internationale) teams van deskundigen op het gebied van techniek, diergedrag, biologie en robotica, gericht op innovatie, inspirerende samenwerking en ontwikkeling van nieuwe niet-letale methoden om wilde dieren te beschermen en coëxistentie te bevorderen.

DSCF1357

CONTACT

directeur: 

dr D.W. van Liere

mobiele telefoon: 

+31 611391718

adres: 

Heuvelweg 7, 7218 BD Almen

email: 

dvanliere”at”cabwim.com

Kamer van Koophandelnummer:

04060633

BTW nummer:

NL001173724B51

nl_NL